Възраждане“ категорично подкрепя протеста на зърнопроизводителите, който ще се проведе

...
 Възраждане“ категорично подкрепя протеста на зърнопроизводителите, който ще се проведе
Коментари Харесай

„Възраждане“ подкрепя протеста на зърнопроизводителите: Да защитим националния суверенитет!

 Open photo

 

„ Възраждане “ изрично поддържа митинга на зърнопроизводителите, който ще се организира на 14 септември в разнообразни градове на страната, оповестиха от пресцентъра на партията.

„ За България е от голямо значение да резервира дребното хранителен суверенитет, който ни е останал. Едва 20% от питателните артикули в българските магазини са създадени в страната ни и не можем да си позволим страната да води политика, която да продължава да провокира банкрути на така и така мъчно справящите се български производители ", е мнението на водача на партията Костадин Костадинов.

Националният митинг в отбрана на родното производство, бизнеса, поминъка и земята ни насочва към проблем, който заплашва оцеляването на всеки българин.

Според Костадин Костадинов, безконтролният импорт на зърно от Украйна нанася удар на зърнопроизводителите и слага в риск както сектора по този начин и здравето на всеки български жител.

Внасяното украинско зърно не предстои на никакъв фитосанитарен надзор, в България на процедура няма акредитирана лаборатория, която да го извърши. От този импорт в страната ни произтичат два съществени казуса: вносът на некачествено на ниска цена зърно смъква цените и на качественото зърно, създадено у нас, предизвестяват от " Възраждане ".

Допълнително към всички земетресения в сектора, произлизащи от войната в Украйна, съвсем безконтролната инфлация, неналичието на торове и препарати и непостижимите им цени, се прибавя и ценовият напън за изкупуването на продукцията. Това неизбежно ще докара до сериозна рецесия в сектора и банкрути на аграрни производители, безапелационни са от партията.

Вторият, само че не и по значимост проблем – неналичието на надзор на вноса. Известно е, че пpeпapaтитe, ĸoитo изпoлзвaт в Украйна ca доста по-евтини и са зaбpaнeни y нac и в Европейския съюз. Зърнените култури, които влизат в страната ни са в големи количества и никой не знае дали те не са рискови за здравето на тези, които ще ги употребяват.

Зърнопроизводителите сигнализират, че не е правена проба на внасяните култури и не са открили накъде се насочват те.

Очевидно е, че за следващ път ръководещите български държавни управления слагат общностните ползи на Европейския съюз пред тези на българските жители, на което „ Възраждане “ се опълчва изрично.

Възраждане е с номер 14 в бюлетината!
Възраждане за България!
Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР